Северното сияние или Aurora Borealis е една от най-красивите и магични

...
Северното сияние или Aurora Borealis е една от най-красивите и магични
Коментари Харесай

Ето как изглежда Северното сияние от космоса (Видео)

Северното зарево или Aurora Borealis е една от най-красивите и магични гледки, които човек може да види. Този феномен се случва в полярните елементи на Земята. Когато го гледаме, можем да почувстваме магическата сила. Когато го гледаме от космоса, то е не по-малко красиво, в противен случай. НАСА разгласява видео, в което може да се види Северното зарево от космоса. То е оптично събитие, следено в небето над полярните региони на Земята, образуващо се в резултат на взаимоотношението на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Явлението може да се оприличи на поразително хубав танц на разноцветни светлини в небето.

Причина за изумително красивото естествено събитие е слънчевата активност. Атмосферата на Слънцето е формирана най-много от водород. От най-външния и най-разредения ѝ пласт непрестанно се откъсват невидими частици (електрони и протони) и изтичат в Космоса. Този поток се назовава безоблачен вятър. Част от него доближава Земята и под деяние на нейното магнитно поле, което е най-силно при полярните области, взаимодейства със земната атмосфера, предизвиквайки разноцветно светене на атмосферни газове.

На всеки 11 години активността на Слънцето доближава своя най-много и потокът на слънчевия вятър се ускорява. В този интервал полярните сияния са доста живописни. Aurora Borealis буквално преведено от латински означава „ Зора на севера “. Така на теоретичен език се назовават полярните сияния в северното полукълбо.

 Ето по какъв начин наподобява Северното зарево от космоса (Видео)

Полярните сияния са в основата на доста митове и легенди на северните нации. Викингите вярвали, че сиянията са воини, препускащи на коне през небето, а съгласно ескимосите положителни духове палят светлините, с цел да осветят пътя на мъртвите към отвъдния свят.

Кадрите са снимани от Международната галактическа станция и несъмнено са впечатляващи. Сиянието съставлява взаимоотношение сред магнитосферата и енергийни частици. Красивото събитие демонстрира невероятните благоприятни условия на природата. Определено подобен вид явления ни карат да се почувстваме запленени и незначителни пред природата.

Интересно е, че сиянието всякога е с разнообразни форми.

Тези форми се трансформират и до момента в който трае самото зарево. Именно това е част от притегателната му мощ. То е красиво и мистично по едно и също време. Видеото демонстрира неповторимите фрагменти, снимани от НАСА. Нека се насладим на Северното зарево.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР